Holistické masáže v Havlíčkově Brodě

Vaříme v květnu dle Lídy a 5-ti elementů

Vaříme v květnu s Lídou Říhovou

( vaření dle 5-ti elementů)

 

Lehký salát z quinoy s černými olivami a zeleninou

 

ingredience :

150 g uvařené quinoy dle návodu

100 g černých oliv, nejlépe v bio kvalitě

250 g zeleniny nakrájené na velmi malé kousky (paprika, kousek cukety, šalotka nebo červená cibule)

na zálivku :

6 lžic panenského olivového oleje

2 žíce citronové šťávy

2 lžíce umeoocta

5 lžic bylinek ( máta, petrželka nebo jarní cibulka a bazalka)

sůl a pepř

postup :

uvařenou quinou dle návodu smíchejte dohromady s nakrájenou zeleninou a olivami a zalijte zálivkou. Zálivku připravte o něco dříve, aby olej nasál vůni a chuť bylinek.

Zajímavosti :

Quinoa :

– je snadno stravitelná obilovina s nízkým obsahem tuků a kalorií

– posiluje organizmus

– je vhodná pro vegetariány, děti, sportovce, oslabené lidi

– obsahuje : excelentní zdroj vápníku a bílkovin, dobrý zdroj železa, fosforu a vitamínů B a E

 
Sladká tečka :

Pečená ovesná kaše s ovocem

ingredience :

180 g ovesných vloček

500 ml mandlového mléka

1 lžička mleté vanilky

1 lžička mleté skořice

kůra z bio citronu

35 g javorového sirupu

špetka soli

400 – 500 g ovoce (borůvky, hrušky, meruňky, jablka)

1 lžíce třtinového cukru

postup :

v míse smíchejte vločky, mléko, vanilku, skořici, citronovou kůru, javorový sirup, sůl. Tuto směs přemístěte do vymazané formy, posypte nastrouhaným máslem. Nakonec na ní rozložte ovoce a malinko posypte cukrem.

Pečte přibližně 45 min.

 

 

 

 

 

0 Comments